Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat sâmbătă că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa, spre deosebire de omologul său francez Emmanuel Macron, sugerând printre rânduri că ar fi vorba de superstiţie, pentru a nu aduce ghinion echipei naţionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La fel ca milioane de compatrioţi, mă voi bucura de finala Cupei Mondiale acasă”, a scris preşedintele de centru-stânga pe Twitter..

"Voi trăi acest moment fantastic aşa cum am făcut până acum, alături de ai mei”, a adăugat el, afirmând că jucătorii vor avea deja tot ce le trebuie la faţa locului. „Cei mai buni dintre oamenii noştri vor fi pe teren şi în tribune vor fi susţinătorii glorioşi”.

"Şi până la urmă, cabalele sunt cabale”, a spus el, referindu-se la „cabalas”, aceste superstiţii, extrem de răspândite printre argentinieni în materie de fotbal, care constau în reproducerea scrupuloasă a unei formule, a unui gest, a unui obicei, care a fost asociat cu victoria - în acest caz cele cinci victorii consecutive ale Argentinei

La aceasta se adaugă şi teama politicienilor argentinieni de a fi percepuţi ca „mufa” (cel care poartă ghinion), asistând la un meci important care ar fi pierdut. Predecesorul lui Fernandez, liberalul Mauricio Macri (2015-2019), s-a apărat astfel ferm în ultimele zile de acuzaţiile de pe reţelele de socializare de „mufa”.

Prezent în Qatar - în special în calitate de preşedinte al FIFA Charitable Foundation,  Macri a participat la mai multe meciuri, inclusiv la înfrângerea şoc din meciul de debut al Argentinei împotriva Arabiei Saudite (1-2). De aici şi suspiciunea de „mufa”. Nefondată se pare, din moment ce Argentina nu a încetat să câştige după aceea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.