Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat, vineri, după o reuniune la care a participat şi Viorica Dăncilă, că ţara sa, România, Bulgaria şi Grecia plănuiesc să depună o candidatură comună pentru găzduirea Campionatului European din 2028, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vucic a precizat că o astfel de candidatură le va da celor patru ţări şansa de a-şi îmbunătăţi infrastructura şi stadioanele.

O purtătoare de cuvânt a guvernului bulgar a confirmat că au existat discuţii despre o candidatură comună pentru 2028.

Tot vineri, premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a declarat că ţara sa, România, Grecia şi Serbia vor analiza posibilitatea depunerii unei candidaturi comune pentru găzduirea ediţiei din 2030 a Cupei Mondiale.

“Cred că merită să discutăm propunerea premierului grec Alexis Tsipras”, a spus Borissov într-o conferinţă de presă prilejuită de o reuniune România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la Varna.

Tsipras a spus că cele patru naţiuni vor discuta despre posibilitatea de a candida pentru organizarea unui eveniment sportiv important în următorii zece ani.

“Aşa cum Bulgaria şi Italia au găzduit Campionatul Mondial de volei, cele patru ţări – Serbia, Grecia, România şi Bulgaria – pot candida pentru a găzdui CM de fotbal din 2030”, a precizat Borissov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.