Preşedinta Comitetului Olimpic Francez (CNOSF), Brigitte Henriques, a demisionat cu puţin peste un an înainte de Jocurile de vară de la Paris 2024, a anunţat joi CNOSF, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În deschiderea adunării generale a CNOSF, care a avut loc astăzi la Maison du Sport Français, Brigitte Henriques şi-a anunţat decizia de a demisiona din funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv Francez", a precizat CNOSF într-un comunicat.

Henriques ceruse Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să lanseze un audit intern al CNOSF, pe fondul unei dispute de lungă durată cu fostul secretar general Didier Seminet.

Henriques a revenit în funcţie în decembrie anul trecut, după două luni de concediu medical, după ce l-a acuzat pe Seminet de "violenţă psihologică".

Seminet a negat acuzaţiile şi a intentat un proces de defăimare împotriva lui Henriques.

"Astrid Guyart, secretarul general al CNOSF, va prelua preşedinţia ... în această perioadă de tranziţie şi va trebui să organizeze un consiliu de administraţie care va alege un preşedinte dintre membrii săi în următoarele trei luni", se mai arată în comunicat.

"Brigitte Henriques face apel la toţi membrii mişcării sportive să rămână mobilizaţi asupra obiectivului esenţial şi primordial: succesul deplin al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris în 2024."

Henriques a fost, de asemenea, în dezacord cu predecesorul său Denis Masseglia, avocatul ei, Arash Derambarsh, declarând luna trecută că ea şi CNOSF au fost ţinta unei campanii de "destabilizare, informaţii false şi minciuni".

"Aş dori să îi mulţumesc sincer şi să o salut pe Brigitte Henriques pentru angajamentul său faţă de sportul francez. În ultimii doi ani, ea a fost în permanenţă alături de Paris 2024", a declarat preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, într-o declaraţie trimisă agenţiei Reuters.

"Astăzi, cu un an înainte de Jocuri, fac apel la responsabilitate colectivă. Este urgent să găsim un climat de pace şi stabilitate pentru ca mişcarea sportivă să fie în centrul succesului Jocurilor.", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.