Cristiano Ronaldo şi-a îmbunătăţit recordul de prezenţe în naţionala masculină la 200 de selecţii, marţi, când a fost titular pentru Portugalia în meciul cu Islanda la Reykjavik, într-un meci din preliminariile Euro-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacantul în vârstă de 38 de ani, care s-a alăturat clubului saudit Al-Nassr în ianuarie, a fost titular în acest al patrulea meci de calificare pentru Campionatul European de anul viitor din Germania.

De cinci ori câştigător al Balonului de Aur a stabilit recordul în martie, când a jucat al 197-lea meci pentru Seleçao, împotriva Liechtensteinului, detronându-l pe kuweitianul Bader Al-Mutawa. Asigurat de locul său în echipa de start şi prezent luni la o conferinţă de presă, "CR7" a anunţat că nu intenţionează să se retragă din fotbalul internaţional din proprie iniţiativă.

De la sosirea noului său selecţioner, spaniolul Roberto Martinez, la începutul anului, Ronaldo a jucat în primele trei meciuri de calificare la Euro-2024, marcând de două ori în victoriile Portugaliei în faţa Liechtensteinului (4-0) şi Luxemburgului (6-0). Fostul jucător de la Manchester United, Real Madrid şi Juventus a jucat, de asemenea, pe tot parcursul meciului de sâmbăta trecută cu Bosnia-Herţegovina, dar nu a marcat niciunul dintre cele trei goluri ale Portugaliei, în victoria cu 3-0.

Cristiano Ronaldo şi-a făcut debutul internaţional la 20 august 2003, la vârsta de 18 ani, 6 luni şi 15 zile, fiind rezervă într-un meci amical cu Kazahstan, când Portugalia era antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari.



Într-o carieră de aproape 20 de ani, atacantul central a jucat împotriva a aproximativ 70 de naţiuni diferite şi a participat la toate competiţiile internaţionale majore de la Euro 2004 încoace, inclusiv la cinci Campionate Europene şi cinci Cupe Mondiale. În calitate de căpitan şi lider ofensiv al Portugaliei, a câştigat primele două trofee majore din istoria ţării sale: Euro-2016 şi Liga Naţiunilor 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.