Portarul echipei Japoniei, Zion Suzuki, victima unor insulte rasiste pe reţelele de socializare după înfrângerea cu 2-1 în faţa Irakului în Cupa Asiei din Qatar, are "sprijinul total" al echipei sale, a declarat, marţi, selecţionerul Hajime Moriyasu, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zion Suzuki, al cărui tată este americano-ghanez şi a cărui mamă este japoneză, a declarat luni că a fost victima rasismului online. Deşi poate accepta criticile la adresa performanţelor sale, el a explicat că "ar vrea ca oamenii să nu mai facă niciun comentariu rasist".

"Zion este un jucător important pentru Japonia şi mă opun cu tărie persoanelor care i-au încălcat drepturile omului şi l-au atacat într-un mod rasist", s-a apărat selecţionerul Japoniei, Hajime Moriyasu.

Înaintea meciului de miercuri al Japoniei cu Indonezia, Hajime Moriyasu a declarat că rasismul "pur şi simplu nu poate exista". "Dacă acest lucru i-a provocat stres sau rău lui Zion, el are tot sprijinul întregii echipe", a continuat el.

Cazul vine după cel în care a fost implicat portarul internaţional francez al echipei AC Milan, Mike Maignan, care a fost supus unor insulte rasiste.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut ca insultele rasiste să fie interzise pe toate stadioanele şi echipele a căror fani comit astfel de infracţiuni să piardă meciurile la masa verde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.