După ce şi-a petrecut întreaga carieră în Franţa, portarul Paul Bernardoni a plecat vara trecută de la Angers, la vârsta de 26 de ani, la clubul turc Konyaspor, din prima ligă din Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cât timp a stat acolo, nimic nu a mers conform planului pentru fostul internaţional francez de tineret (18 selecţii). La fel ca mulţi alţi fotbalişti din această ţară, portarul a fost victima întârzierilor la plata salariilor.

"Nu am crezut nimic", a spus Bernardoni pentru Le Parisien. Reasigurat de alţi jucători care au petrecut timp în Turcia, care i-au spus că salariul "va întârzia una sau două luni, dar în cele din urmă vei primi totul înapoi", jucătorul originar din Évry a făcut pasul cel mare. El nu a primit nimic după două luni la Konyaspor. Enervat de lipsa de consideraţie a managerilor săi, Bernardoni a sesizat FIFA, care a declanşat o primă procedură. Dar managerii săi nu au apreciat acest lucru. "După aceea, niciun salariu timp de trei luni şi jumătate, până când mi-am reziliat contractul", spune fostul portar de la Angers, Bordeaux, Saint-Étienne şi Nîmes.

Bernardoni, care a fost surprins şi de absenţa unui traducător la faţa locului, aşa cum i se promisese, spune că a renunţat la bani. Dar el nu face din asta punctul central al nenorocirilor sale în Turcia, dimpotrivă. "Nu mă deranjează dacă vă face să zâmbiţi, dar câinele meu, care mă însoţea de la începutul carierei mele, a fost otrăvit", spune Bernardoni. "Sunt mulţi câini vagabonzi acolo şi oamenii nu prea îi plac. Moartea câinelui meu m-a făcut să vreau să părăsesc acea ţară cât mai repede posibil", a spus el, conform lefigaro.fr.

De asemenea, el nu a putut fi însoţit de soţia sa. "A fost o problemă cu viza soţiei mele. Avea o viză de trei luni, iar clubul promisese să se ocupe de ea, astfel încât să poată rămâne. Dar nici aici nu s-a întâmplat nimic", a afirmat Bernardoni.

Titular în toate cele 17 meciuri ale lui Konyaspor pentru care a fost disponibil, portarul francez a ajuns la Yverdon Sport, locul 9 în campionatul elveţian. Contractul său este valabil până la 30 iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.