Portarul echipei Belenenses Andre Moreira a fost obligat la pauza meciului cu Moreirense, disputat sâmbătă, în etapa a XXXI-a a primei ligi portugheze, să părăsească banca de de rezerve şi să intre în carantină, informează presa portugheză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moreira a ratat partida precedentă, disputată împotriva liderului FC Porto, la 5 iulie (înfrângere cu 0-5), după ce al treilea portar de la Belenenses, Joao Monteiro, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Monteiro era coleg de cameră cu Moreira, care a fost, prin urmare, în contact cu el în urmă cu doar o săptămână.

"Liga portugheză, prin consultantul său medical Filipe Froes şi împreună cu departamentul medical al clubului Belenenses, a oferit asistenţă medicală jucătorului André Moreira de-a lungul săptămânii. Având în vedere că jucătorul a testat negativ la Covid-19 în 8, 9 şi 10 iulie, medicul Filipe Froes (...) a decis să dea undă verde participări portarului la jocul din această seară (n.r. - sâmbătă), între Belenenses şi Moreirense", a arătat Liga NOS, într-un comunicat.

Însă jucătorul a fost nevoit să plece de la stadion, după intervenţia Autorităţii Naţionale de Sănătate, care a constatat că portarul nu a respectat cele 14 zile de carantină.

"La pauză, jucătorul (André Moreira) a primit ordin să părăsească terenul, prin decizia Autorităţii Naţionale de Sănătate şi a medicului Graca Freitas, care a indicat că nu au fost respectate criteriile de distanţare şi de carantină", a precizat liga portugheză de fotbal, într-un comunicat publicat sâmbătă seară.

Moreirense s-a impus pe terenul lui Belenenses, cu scorul de 1-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.