Fostul medic al echipei naţionale, Pompiliu Popescu, a declarat, joi, pentru News.ro, că este şocant faptul că Daniel Prodan a făcut infarct la 44 de ani, însă a menţionat că în cazul sportivilor de genul fostului fotbalist efortul hipertrofiază inima şi după retragerea din activitate inima rămâne mare şi poate apărea un cheag pe o arteră coronară şi să se producă infarctul, situaţie în care moartea este subită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat de nenorocire aseară. A fost un apropiat al meu, de suflet. A făcut infarct. Nu a avut niciodată niciun fel de problemă de sănătate. Era un sportiv puternic. Este şocant ca la 44 de ani să facă infarct. Sportivii de genul lui au inima foarte puternică şi la un moment dat pot să facă un cheag, tromb coronarian, pe o arteră coronară şi se produce infarctul. Eu bănuiesc că asta s-a întâmplat. Sau o întrerupere electrică a impulsurilor. Sau din cauza efortului depus de-a lungul timpului, pentru că efortul hipertrofiază inima. După ce încetează efortul, inima rămâne mare, dar îi scade capacitatea de irigare şi atunci, dacă există un colesterol mai mărit, apare repede un cheag. Faci infarct şi fiind inima mare şi puternică imediat mori. Infarcturile astea sunt fără semne, nu sunt semne evidente. Moartea este subită, instantanee, nu contează că se intervine rapid, aşa cum a fost în cazul lui", a spus Popescu pentru News.ro.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a decedat, miercuri, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Născut la Satu Mare, la 23 martie 1972, Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României.

Component al Generaţiei de aur, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide la echipa naţională, marcând un gol. A jucat la Cupa Mondială din 1994, competiţie la care 'tricolorii" au obţinut cea mai mare performanţă din istorie, calificarea în sferturile de finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.