Liga Europeana de Nataţie (LEN) a anunţat grupele din preliminariile CE de polo pe apă feminin din 2022.Ţara noastră va găzdui meciurile din grupa A, în care Romania va întâlni Slovacia, Germania, Ucraina şi Irlanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preliminariile vor avea loc în perioada 17-20 februarie 2022.

În calificari participa 14 echipe:

6 formaţii care s-au clasat pe locurile 6-12 la Campionatul European de la Budapesta din 2020 (cu exceptia Croaţiei care este gazda turneului final): Grecia (6), Franta (7), Slovacia (8), Israel (10), Germania (11), Serbia (12).

Celelalte 8 echipe care s-au inscris în preliminarii sunt: Belgia, Irlanda, Malta, Portugalia, România, Elveţia, Turcia, Ucraina.

În grupa B vor juca Grecia, Serbia, Elvetia, Turcia si Belgia.

În grupa C (4-6 martie) adversare vor fi Franta, Israel, Portugalia si Malta.

Primele două clasate din fiecare grupa se vor califica la turneul final.

Spania (campioana en-titre), Rusia, Ungaria, Olanda şi Italia sunt deja calificate la Campionatul European, care va avea loc la Split. in Croatia, in perioada  27 August – 10 Septembrie 2022.



 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.