Naţionala de polo a României a învins reprezentativa Maltei, duminică, scor 13-6, în ultimul meci din cadrul turneului preliminar european (Divizia 2) de calificare la Cupa Mondială, găzduit de Complexul de Nataţie de la Otopeni, şi s-a calificat la turneul continental.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La turneul de precalificare de la Otopeni, tricolorii au obţinut rezultatele: 16-2 cu Marea Britanie, 7-9 cu Germania, 15-5 cu Ucraina şi 13-6 cu Malta. Ca urmare, România încheie pe locul 2, cu 9 puncte şi se califică la turneul de la Berlin. Ultimul meci al zilei este cel dintre Germania, deja calificată, şi ultima clasată, Marea Britanie.

Potrivit LEN - European Aquatics, primele două clasate la turneul de la Otopeni se vor califica la turneul european de la Berlin, din luna mai. Germania este calificată automat, ca gazdă. Celelalte calificate vor veni de la turneele similare din Africa, America şi Asia-Oceania.

Abia de la turneul berlinez (1-7 mai), primele două clasate vor ajunge la turneul final al Cupei Mondiale, fosta Ligă Mondială de polo. Turneul final va avea loc la Los Angeles, în perioada 30 iunie - 2 iulie, iar celelalte şase echipe vor veni din prima divizie, care derulează calificări de miercuri, la Zagreb şi Podgorica.

Cupa Mondială este importantă prin prisma faptului că finalistele se vor califica la Campionatul Mondial din 2024 (Doha), de unde patru echipe ajung la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.