Real Sporting de Gijon, un club de fotbal din divizia a doua spaniolă, a publicat un videoclip pentru a aduce un omagiu Zilei Internaţionale a Femeii. Însă, deşi intenţia a fost lăudabilă, rezultatul a fost catastrofal. Videoclipul a stârnit controverse pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având alături o găleată cu apă şi o perie, o femeie este filmată, în genunchi, în timp ce curăţă liniile albe de marcaj de pe terenul de pe stadionul El Molinon, care găzduieşte meciurile primei echipe. După ce şi-a îndeplinit această sarcină, femeia trasează o nouă linie într-o altă parte a terenului. O vedere de ansamblu a terenului dezvăluie semnul feminin al lui Venus. "Un simbol care ne uneşte din generaţie în generaţie", a scris clubul pe X (fostul Twitter) pentru a-şi însoţi videoclipul.

"O femeie care face treburile casnice? Plâng"; "Cel mai rău este că a fost cineva care a crezut că este o idee bună"; "Cineva va rămâne fără loc de muncă", au fost câteva dintre titlurile postate pe reţelele de socializare.

În faţa controversei, clubul a republicat un videoclip fără prima parte, în care femeia în cauză face treburile casnice, lăsând doar trasarea liniei. Dar a fostr prea târziu, răul a fost deja făcut.

Carlos Andrés Llamas, directorul de comunicare al clubului asturian, a cerut scuze. "Când provoci o astfel de reacţie, este clar că ideea a fost prost executată. Este o greşeală foarte gravă, este o prostie. Ziua este distrusă", a deplâns el, înainte de a explica faptul că "pentru a picta simbolul lui Venus şi a-l scoate în evidenţă, a trebuit să ştergem anumite linii. Pentru a face acest lucru, trebuiau să fie înmuiate, aşa cum ar face oricine, bărbat sau femeie. Nu suntem suficient de şmecheri ca să facem o femeie să măture".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.