Tribunalul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a deschis o anchetă, vineri, după ce un jucător care evoluează la echipa Under 19 a AS Roma a difuzat o înregistrare video intimă cu o angajată a clubului, ceea ce a dus la concedierea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru confirmă informaţiile apărute în presa italiană, în timp ce cazul stârneşte vâlvă în ţară, o deputată de stânga anunţând că va întreba guvernul pe această temă.

Jucătorul de la AS Roma Primavera, care este minor, potrivit presei italiene, a avut acces în noiembrie la telefonul mobil al unei angajate administrative a clubului sub pretextul că trebuie să dea un telefon agentului său. Potrivit presei, el a găsit pe telefon o înregistrare video în care se vede cum tânăra avea "o relaţie intimă" cu partenerul ei, un superior din cadrul clubului, care a fost şi el concediat. Videoclipul a fost apoi arătat jucătorilor din prima echipă a Romei. Staful tehnic al echipei şi conducerea clubului au fost, de asemenea, informaţi despre situaţie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, AS Roma a denunţat "o încercare clară de a ataca şi destabiliza clubul şi echipa sa într-un moment crucial al sezonului sportiv". AS Roma, actualmente pe locul 5 în campionatul italian şi calificată în sferturile de finală ale Liga Europa, unde va înfrunta AC Milan, a explicat că "concedierea (a fost) consecinţa unei circumstanţe care, pe lângă faptul că a fost contrară Codului de etică al societăţii (...) a determinat în mod obiectiv imposibilitatea continuării raportului de muncă".

"Faptele au fost exploatate pentru a da impresia că există o discriminare sexuală şi un tratament diferenţiat, deşi decizia (de concediere) a bărbatului implicat a avut loc în acelaşi timp cu concedierea angajatei", a continuat clubul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.