Fostul selecţioner Victor Piţurcă i-a criticat pe "tricolori" pentru că au găsit diverse scuze după remiza cu Kazahstan, scor 0-0, el menţionând că la acest nivel nu ar trebui ca echipa să se plângă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să vedeţi cum joacă Muntenegru împotriva Kazahstanului, că am tot auzit scuze. Dacă eram eu antrenor şi făceam meci nul în Kazahstan, ce păţeam două săptămâni, şi eu, şi familia... Acum s-a dat pe teren. Ce înseamnă asta, la nivelul ăsta să ne plângem? Ştiam toţi cum joacă acasă Kazahstanul, ştiam că în campania trecută a pierdut toate meciurile de acasă, deci trebuia să fim pregătiţi să jucăm în maniera în care joacă ei. Şi noi trebuia să jucăm la fel de tare. Ce a avut arbitrajul? Penaltiuri? Aia e altceva. Aia poate să fie o greşeală. Nu mi s-au părut penaltiuri clare. Când am jucat barajul cu Grecia, am primit un gol din ofsaid în deplasare, iar aici am avut două penaltiuri. Nu s-a spus absolut nimic. Putea să se dea penalti, însă arbitrajul aşa a fost. Eu dacă eram antrenorul naţionalei le spuneam băieţilor să joace la fel de tare cum joacă ei. Ia să fi jucat Tamaş. Băga materiale şi sigur îi îndârjea şi pe ceilalţi", a declarat Piţurcă, într-un interviu pentru Digi Sport.

De asemenea, fostul selecţioner nu a fost mulţumit de prestaţia "tricolorilor" din a doua repriză a meciului de la Astana. "România a jucat în prima repriză destul de bine şi a doua repriză foarte slab. Am văzut jucători care nu mai puneau piciorul la minge, se fereau. E inadmisibil acest lucru. Nu e loc să te plângi. Dacă se mai întâmplă un meci de genul ăsta şi nu ne calificăm, ce facem, dăm vina pe cine? Nu! Trebuie să ne adaptăm şi să jucăm", a precizat Piţurcă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

El a vorbit pentru Digi Sport şi despre atacantul Denis Alibec, care va juca la Steaua din iarnă. "Nu va fi uşor pentru Alibec la Steaua. Văd că toată lumea e entuziasmată. Atenţie, fiindcă e un jucător dificil. La Astra, Marius Şumudică îi lăsa libertate deplină, făcea ce voia el, din ce aud şi eu. Îl cam ştiu, pentru că am avut un episod cu el, atunci când am jucat cu Polonia, cu echipa a doua, înaintea meciurilor cu Australia. Va fi greu pentru el să se impună, din cauza comportamentului. Dacă îşi va schimba comportamentul, poate să se impună, pentru că e un jucător talentat, care poate să crească foarte mult. Atenţie la comportament!", a avertizat Piţurcă.

Victor Piţurcă a explicat că nu ar fi acceptat niciun capriciu din partea lui Alibec. "Depinde ce capricii ar fi de acceptat. La mine trebuie să faci la antrenament ceea ce face toată lumea. La joc, la fel! Alte capricii nu mă interesează. Poţi să ai capricii, dar nu când avem antrenament şi când avem joc. Aţi văzut comportamentul, la orice dă din mâini şi nu se poate aşa la un jucător profesionist. E un semn de întrebare, pentru că joacă la echipa naţională. Toată lumea spune că trebuie, dar Daum e antrenor. Când nu-l introduce în teren, are un motiv. Motivul e Bogdan Stancu sau Florin Andone", a precizat Piţurcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.