Pirelli şi-a prelungit contractul ca furnizor exclusiv de pneuri pentru Formula 1 cel puţin până la sfârşitul anului 2027. Producătorul a fost preferat în locul celor de la Bridgestone. Pirelli este furnizor pentru Formula 1 din 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pirelli va furniza, de asemenea, pentru campionatele F2 şi F3 în această perioadă.

ŢPirelli a fost prezentă la cel mai înalt nivel în motorsport timp de mulţi ani şi sunt convins că va continua să demonstreze inovaţie şi excelenţă pe scena mondială", a comentat preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem. "Formula 1 reprezintă o provocare unică pentru furnizorii de pneuri, iar Pirelli a demonstrat un angajament deosebit pentru a produce anvelope care să răspundă cerinţelor extreme ale acestor maşini incredibile. [...] Activitatea va continua în anii următori pentru a face progrese suplimentare în ceea ce priveşte performanţa şi durabilitatea, iar Pirelli este ferm angajată să le realizeze pe ambele."

"Suntem încântaţi să ne extindem prezenţa în Formula 1 şi în campionatele conexe", a adăugat Marco Tronchetti Provera, vicepreşedinte al Pirelli. [...] "Datorită impulsului Liberty Media şi sprijinului FIA, acest sport trece printr-o perioadă de creştere extraordinară, atât în ceea ce priveşte audienţa, cât şi expansiunea globală, şi câştigă popularitate şi în rândul generaţiilor tinere. Inovaţia şi tehnologia sunt în ADN-ul Pirelli, iar Formula 1 este laboratorul în aer liber suprem nu numai pentru a încerca şi testa noi soluţii tehnice, ci şi pentru a accelera noi procese de cercetare, dezvoltare şi producţie în domeniul fabricării pneurilor".

Şeful Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat că "de la revenirea sa în acest sport, în 2011, Pirelli a fost un partener nepreţuit, sprijinind Formula 1 prin noile generaţii de tehnologie şi reglementări tehnice şi furnizând pneuri care să permită curse fantastice pentru fanii noştri".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.