El Confidecial a dat publicităţii noi conversaţii între fundaşul FC Barcelona Gerard Pique şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotba (RFEF), Luis Rubiales, în care jucătorul îl anunţă pe conducătorul forului că vrea să evolueze la Jocurile Olimpice, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loturile participante la Jocurile Olimpice sunt formate din jucători sub 23 de ani, dar este posibil ca fiecare reprezentativă să aibă trei fotbalişti peste această vârstă. Pique voia să evolueze la competiţia de la Tokyo şi îi cerea lui Rubiales să nu facă public acest lucru, ca să nu existe concurenţă.

În acelaşi timp, fundaşul Barcei încerca să îi pună o piedică lui Sergio Ramos, coechipierul lui de la naţionala "mare", care dorea şi el să meargă al Tokyo.

Pique l-a întrebat pe Rubiales dacă ştie despre faptul că şi Ramos vrea la JO.

"Ştii ceva de asta?", a întrebat fotbalistul Barcelonei.

"E prima dată când aud. N-am nici o idee, sunt uluit! Şi astăzi am fost cu el, aşa că nu cred că este adevărat", a răspuns şeful RFEF.

Două zile mai târziu, Rubiales l-a contactat pe Pique: "Geri, ceea ce mi-ai spus despre Sergio pare că este adevărat, pentru că mi-a spus că vrea să vorbească cu mine".

"A făcut să se afle asta mai întâi, ca să pună presiune, e stilul lui", a răspuns Pique, despre fundaşul care evolua la Real atunci.

Într-o altă discuţie, Pique i-a cerut lui Rubiales să nu facă publică intenţia lui de a juca la JO.

"Dacă se află sau altceva, o să fie şi alţi jucători care vor dori să meargă şi va fi o problemă. Aşa că spune-i asta (n.r. - selecţionerului Luis de la Fuente), mai presus de orice trebuie să fie doar între noi trei", a spus Pique.

Referitor la această situaţie, Rubiales a declarat că Gerard Pique nu a fost singurul jucător care i-a cerut să meargă la Jocurile Olimpice şi, până la urmă, ultimul cuvânt l-a avut selecţionerul, care nu l-a convovcat.

"Au fost mai mulţi care m-au întrebat. Am vorbit cu Luis de la Fuente pentru a-l anunţa cine m-a sunat. Ulterior, Luis a luat o decizie foarte diferită. Nu este singurul jucător care m-a întrebat", a spus Rubiales, potrivit mundodeportivo.com.

Scandalul care îi are în prim-plan pe Pique şi Rubiales a început luni, când publicaţia El Confidencial a dat publicităţii o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între jucătorul FC Barcelona şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), legate de organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, care ar putea dezvălui un posbil scandal de corupţie şi conflict de interese.

Conform înregistrărilor şi documentelor deţinute de sursa citată, Pique şi Rubiales au colaborat pentru a face presiuni asupra autorităţilor din Arabia Saudită de a plăti suma de 24 de milioane de euro drept comision pentru a găzdui Supercupa Spaniei în această ţară. Banii i-ar fi revenit lui Pique, prin firma lui de impresariat, Kosmos.

Pique l-a ajutat pe Rubiales să obţină acordul pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, printr-un contract finalizat în 2019.

După aceste dezvăluiri, Miguel Angel Galan Castellanos, preşedintele Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor, a depus o plângere la Parchetul Anticorupţie împotriva preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, şi a fundaşului central al lui Barcei, pe care îi acuză de presupusă "corupţie între persoane, practici ilicite, mituire şi gestiune neloială".

Galan a susţinut că "preşedintele federaţiei, Luis Rubiales, a făcut presiuni asupra părţilor pentru a plăti un comision de 24 de milioane de euro lui Gerard Pique şi a încercat să ascundă participarea fotbalistului la contract". 

Marţi, secretarul de stat pentru Sport şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului (CSD), Josa Manuel Franco, a criticat implicarea lui Pique în acest acord, pe care a calificat-o drept "lipsită de etică şi ilogică".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.