Preşedintele clubului Paris FC, Pierre Ferracci, îi consideră vinovaţi de fanii formaţiei Olympique Lyon de incidentele care au dus la întreruperea meciului de vineri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Erau familii şi mulţi copii. A fost un meci bun şi am arătat că putem face faţă, chiar dacă am luat un gol în minutul 45. Şi apoi, o haită de proşti a distrus totul ca de obicei. Acest grup de proşti sunt ultraşii din Lyon. Este evident că ei sunt la originea incidentelor, chiar dacă Olympique Lyon a fost deja nevoit să ofere o altă versiune. Am auzit chiar că mai mulţi fani PSG de la tribuna de la Auteuil i-a atacat. Am auzit asta în rândurile liderilor de la Lyon", a spus Ferracci.

El i-a cerut şefului de la Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, să facă "curăţenie" la clubul său, deoarece "acţiunile fanilor vor face rău fotbalului francez".

Meciul Paris FC - Olympique Lyon din Cupa Franţei a fost întrerupt definitiv la pauză din cauza incidentelor violente din tribune.

La trei săptămâni de la oprirea meciului dintre OL şi Olympique Marseille din Ligue 1, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o sticlă aruncată din tribună, o nouă întâlnire a formaţiei din Lyon a trebuit să fie abandobată, cea de vineri, de pe Stadionul Charlety. Incidentele au izbucnit la scurt timp după ce jucătorii din Ligue 1 au egalat, prin Moussa Dembele '44, formaţia din liga a doua, în etapa a IV-a, a 32-imilor de finală ale Cupei Franţei.

Problemele au fost provocate de suporterii echipei din Lyon, care i-au atacat pe fanii gazdelor, provocând mişcări de mulţimi în tribune, invadarea terenului şi intervenţia poliţiei. După pauză, ambele echipe au revenit pe teren, dar arbitrul a decis să amâne lovitura de start a reprizei secunde. După 50 de minute de aşteptare şi după negocieri în culise, crainicul stadionului, însoţit de Pierre Ferracci, preşedintele Paris FC, a apărut în faţa publicului pentru a anunţa că meciul a fost definitiv oprit.

Sancţionată cu retragerea unui punct în campionat, după incidentul de pe Groupama Stadium, OL este din nou în faţa ameninţării unei sancţiuni sportive. Clubul lui Jean-Michel Aulas, el însuşi suspendat cinci jocuri, dar prezent în tribunele Stadionului Charlety, riscă să fie descalificat din competiţie. Comisia de disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) va trebui să ia rapid decizia, din moment ce 16-imile de finală sunt programate în 2 şi 3 ianuarie 2022.

Partida dintre Paris FC, o echipă care luptă pentru promovarea în primul eşalon, şi titrata Olympique Lyon a fost "sold out". Cu acest prilej, este foarte probabil să fi fost doborât un record de audienţă pe Charlety (20.000 de locuri). Recordul anterior la un meci al grupării din Ile-de-France, 14.653 de spectatori, datează din 21 mai 2019, în play-off-ul pentru Ligue 1, disputat împotriva echipei Lens (1-1, 4-5 la lovituri de departajare).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.