Coreea de Nord va organiza, în 2019, Campionatele Asiei de haltere, pentru juniori. Evenimentul, care va începe la 27 octombrie 2019, va fi primul de pe teritoriul nord-coreean de la începutul detensionării relaţiilor diplomatice dintre Phenian şi comunitatea internaţională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a profitat de Jocurile Asiei, cu prilejul cărora a semnat acordul, pentru a-şi arăta dorinţa de deschidere: sportivii nord-coreeni au făcut echipă comună cu sud-coreenii în trei discipline şi sportivii celor două ţări au defilat sub acelaşi drapel la ceremonia de deschidere.

În 2018, Coreea de Nord ar fi trebuit să găzduiască o altă competiţie de haltere, Campionatele Mondiale pentru juniori, însă organizarea i-a fost retrasă ca urmare a sancţiunilor ONU în special legate de problema nucleară.

Tot din cauza tensiunilor diplomatice, Phenianului i-a fost retrasă în acest an organizarea CM de judo pentru juniori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.