Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Mario Camora vrea să obţină cetăţenia română şi este o opţiune pentru echipa naţională. El a menţionat că l-a încurajat şi l-a sfătuit pe selecţionerul Cosmin Contra să se concentreze pe munca sa, deoarece criticile vor veni oricum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Şumudică are ochi buni, Mario Camora a fost săptămâna asta la Bucureşti, la ambasadă, să aplice pentru cetăţenia română, iar dacă o va avea sunt sută la sută convins că selecţionerul României, Cosmin Contra, se va uita la el şi se va gândi serios să-l convoace”, a spus Petrescu.

El a menţionat că este greu pentru selecţioner, având în vedere faptul că rezultatele echipei naţionale sunt analizate intens. “Am pierdut în faţa poate principalei candidate la locul doi, Suedia. Cu toate că nici Spania nu o văd sută la sută numărul unu, cum cred toţi. Parcă nu mai au aceleaşi  nume şi aceeaşi valoare din trecut. Iar rezultatele echipei naţionale sunt analizate intens în aceşti ani. E foarte greu pentru selecţioner, am văzut că a şi pierdut puţin cumpătul, pentru că sa că pierzi un meci la echipa naţională e foarte greu. Dar în acelaşi timp l-am încurajat şi i-am spus: Pe vremea noastră, în 1998-2000, băteam pe toată lumea şi eram criticaţi incredibil. Deci nu are de ce să se supere. I-am zis că, cu Feroe, dacă batem la scor o să se zică că Feroe e slabă, dacă batem cu 1-0 o să se zică că nu jucăm nimic şi dacă pierdem suntem un dezastru. Dan Petrescu la CFR Cluj dacă nu ia campionatul să se aştepte că o să fie criticat, dacă ia campionatul o să fie totul normal. Acum sunt puternic şi vreau să mă concentrez doar la munca mea. I-am dat un sfat lui Cosmin, să se concentreze la munca lui şi munca lui este să facă rezultate. Şi a mea la fel”, a adăugat Petrescu.

Dan Petrescu l-a lăudat pe Gheorghe Hagi pentru contribuţia la loturile naţionale. “Dacă nu era Gheorghe Hagi, cu fotbaliştii pe care i-a promovat el, nu ştiu unde eram acum. Dacă nu făcea acea şcoală sigur eram în colaps. Încă ne mai menţinem, nu suntem în colaps, cred eu în special şi datorită lui Gheorghe Hagi şi ce a făcut la şcoala lui”.

În ceea ce îl priveşte pe Gabriel Tamaş, Dan Petrescu este de părere că este ceva grav ceea ce s-a întâmplat, însă important este că “n-a făcut nicio victimă”. “Sunt convins că clubul nu-l va ţine, presiunea va fi prea mare. Sperăm să vină sănătos acasă şi să găsească altă echipă. E un lucru grav ce s-a întâmplat”, a afirmat tehnicianul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.