Jucătoarea cehă Petra Kvitova a primit, în acest weekend, pentru a doua oară în carieră Fed Cup Heart Award, premiu acordat sportivelor care şi-au reprezentat ţara cu o dăruire deosebită şi au arătat “un curaj excepţional” pe teren la Cupa Federaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt încântată că am câştigat Heart Award. Este o mare onoare. L-am mai obţinut o dată, în 2011, şi este un premiu frumos, venit de la fani, ceea ce este foarte special. Este ceva foarte special să fii votată de ei”, a declarat Kvitova.

Sportiva a primit un cec de 10.000 de dolari, pe care îl donează Institutului pentru Chirurgie a Mâinii şi Chirurgie Plastică din Vysoke nad Jizerou, unde a fost operată la mâna stângă după ce a fost atacată cu cuţitul de un hoţ, în 2016, în propria locuinţă. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova chiar la mâna cu care ea ţine racheta de tenis. Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros.

Şi Simona Halep a câştigat un Fed Cup Heart Award, în 2014. Atunci, premiul a fost de 1.000 de dolari şi a fost oferit de sportivă echipei paralimpice de tenis de câmp a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.