Peste 900 de copii din Buzău vor pleca, marţi seară, către Bucureşti cu autocare închiriate de şcoli sau de primării pentru a susţine echipa naţională de fotbal la meciul împotriva Norvegiei. Copii provin din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi din comune precum Cochirleanca, Costeşti, Gherăseni, Verneşti, Smeeni, Merei sau Săhăteni. Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Buzău, Adrian Petre, propune sancţiuni pentru huliganii de pe stadioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Petre, a transmis, marţi, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că va propune preşedintelui FRF Răzvan Burleanu să colaboreze cu decidenţii politici pentru a iniţia o lege menită să educe publicul şi să cultive spiritul de fair-play la manifestările sportive.

„În contextul sancţiunii drastice primite de FRF de la UEFA, îi voi propune Preşedintelui FRF Răzvan Burleanu să iniţieze cu sprijinului dlui Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care să se stabilească sancţiuni pentru suporterii care nu respectă regulile de bună purtare pe stadion. Legea va stipula măsuri clare pentru actele de huliganism, pentru manifestările

rasiste şi alte asemenea comportamente antisociale care, nu numai că perturbă bună

desfăşurare a meciurilor, dar atrag şi sancţiuni dure din partea forurilor superioare pentru care plătesc echipele şi adevăraţîi iubitori de fotbal. Îmi doresc că scopul acestui act normativ să fie, în principal, educarea publicului şi cultivarea spiritului de fair-play. În subsidiar, aştept de la viitorul proiect că, în cazul în care funcţia preventivă a actului nu va fi fost atinsă, acesta să producă înlăturarea de pe stadioane a tuturor celor al căror obiectiv pare introducerea şi alimentarea stării de dezordine. În acest sens, cu sprijinul organelor de ordine, noul act normativ va prevedea înlăturarea de îndată a persoanelor turbulenţe şi interzicerea participării la evenimente sportive pe durate semnificative a tuturor celor care săvârşesc abateri de la regulile de conduită specifice”, a scris pe Facebook şeful AJF Buzău, Adrian Petre.

De asemenea, şeful AJF Buzău a transmis şi un mesaj critic pentru cei care, prin acţiunile lor, au văduvit jucătorii echipei naţionale de susţinerea publicului la meciul împotriva Norvegiei: „Draga Huliganule, Mulţumesc că ai dat ocazia ca 30.000 de copii să ajungă pe stadion. Totuşi, nu pot să nu mă gândesc la părinţii acestora, adevăraţi iubitori de fotbal care sunt nevoiţi să stea acasă din cauza ta. A fi ultras înseamnă a fi suporter dedicat, înseamnă a fi alături de echipă atât în momentele de glorie, cât şi în cele de răscruce. Deşi înteleg că stadionul nu este sală de teatru, suporterul dedicat trebuie să respecte reguli care ţin de
civilizaţie, de ordine şi de bun simţ elementar. Sunt sigur că cei 30.000 de copii prezenţi îţi vor preda o lecţie despre cum să susţii echipa natională. Mulţumesc pe această cale părinţilor şi dascălilor din judeţul Buzău care ne-au încredinţat aproximativ 1000 de copii pentru a fi alături de echipa naţională la meciul crucial cu Norvegia. Iar pentru tine, huliganule, am un singur mesaj: #staiacasa”.

Meciul dintre România –Norvegia, care se va disputa, marţi seară, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Euro 2020, se va desfăşura în faţa unui public format în majoritate din copii până în 14 ani.

Publicul din această seară va fi format din peste 30 000 de copii, pentru care accesul va fi gratuit prin bilete oferite de Federaţia Română de Fotbal. Astfel, urmează a fi doborât recordul UEFA all-time la o astfel de partidă.

Copii până în 14 ani alături de însoţitori (câte un adult la 10 copii) sunt categorie de spectatori admişi la meci după ce UEFA a decis ca partida să se joace fără public în urma incidentelor de la meciul pe care selecţionata României l-a desfăşurat împotriva Spaniei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.