Mai mult de 63 la sută dintre români nu practică niciodată niciun tip de activitate sportivă şi doar 5 din 100 de persoane merg la o sală de sport, potrivit unui studiu Eurobarometru, al Parlamentului European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Campioni” la sedentarism sunt bulgarii, grecii şi portughezii, cu 69 la sută din populaţie inactivă din punct de vedere sportiv, urmate de România cu 63 la sută, se arată în sondajul prezentat miercuri cu ocazia lansării festivalului #BeHealthy, care va avea loc sâmbătă în Parcul Herăstrău.

Fruntaşi la practicarea sportului sunt nordicii, finlandezii, suedezii şi danezii, unde proporţia celor care au declarat că nu practică niciodată sport este de doar maximum 20 la sută.

Conform aceluiaşi studiu, în România, doar 35 la sută dintre cei care practică o formă de exerciţii fizice o fac în mod conştient pentru sănătate, comparativ cu ţările nordice unde procentul celor care ştiu că sportul este pentru ei condiţia unui stil de viaţă sănătos ajunge până la 83 la sută.

La festivalul #BeHealthy, World Class, cel mai mare lanţ de fitness din România, intenţionează să atragă aproximativ 5.000 de persoane în Parcul Herăstrău care să participe la orele de fitness, maraton de cycling şi un concurs de alergare pentru copii.

"Vrem să îi inspirăm pe români să fie mai activi mai des pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă şi sănătatea. Despre asta este şi Festivalul #BeHealthy. Oferind comunităţilor noastre posibilitatea de a testa programele şi clasele noastre, de a interacţiona cu experţii noştri, încurajăm din ce în ce mai mulţi români să se alăture acestei mişcări", a spus Kent Orrgren, CEO World Class.

Festivalul #BeHealthy se desfăşoară în Cluj, Timişoara, Constanţa şi Bucureşţi. După un număr record de participanţi la Cluj, pe 19 mai, festivalul vine la Bucureşţi şi promite să fie cel mai mare festival urban de sănătate şi fitness din România.

Participarea la festivalul #BeHealthy este gratuită şi se va desfăşura sâmbătă, între orele 9.00 şi 18.00 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.