Peste 360 de sportivi din 38 de ţări vor participa în perioada 18-23 iulie, pe Stadionul Dinamo, la Campionatul European de tineret de tir cu arcul, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă preşedintele FRTA, Florin Bacinschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul Federaţiei Române de Tir cu Arcul a afirmat că sportivii români nu pot fi consideraţi favoriţi la această competiţie, obiectivul principal fiind acela de a le oferi posibilitatea să participe la un concurs important.

"Organizăm primul Campionat European de Tir cu Arcul din România. Este cea mai importantă competiţie pe care am organizat-o vreodată şi dacă nu mă înşel este cea mai importantă competiţie la o disciplină olimpică din România. Vor fi prezente 38 de ţări cu peste 320 de sportivi, 120 de oficiali. Ţările cu cele mai mari şanse la medalie sunt Franţa, Italia, Ucraina, Rusia, Germania, Marea Britanie. Lotul nostru va fi format din 12 sportivi la arc olimpic, iar la arc compound vom avea 10 sau 11 sportivi, nu vom avea efectiv complet din cauza faptului că mulţi sportivi au admitere sau examene. Nu putem spune că avem nişte şanse clare la podium. Speranţa noastră în această generaţie de sportivi este să-i creştem, să le oferim experienţă. Acest campionat le oferă şansa celor poate 24 de sportivi să concureze într-un campionat european. În străinătate ne-am fi permis să trimitem patru sau cinci", a declarat Bacinschi.

La competiţia care va avea loc pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, intrarea este liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.