Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat în şedinţa de marţi finanţarea în sumă totală de peste 2 milioane de euro (10,45 milioane de lei) pentru 39 de structuri şi activităţi sportive, sumele fiind nerambursabile din bugetul pentru anul 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare sumă a fost aprobată pentru clubul de fotbal FC Universitatea Cluj, patru milioane de lei (800.000 euro), ca sprijin în lupta pentru promovarea în Liga I.

Urmează CS Universitatea Cluj, cu 2,415 milioane de lei (circa 480.000 euro) şi campioana la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, cu 1,5 milioane de lei (300.000 euro). Campioana la fotbal feminin FC U Olimpia Cluj va primi 165.000 lei (33.000 euro).

Alte finanţări, dar mult mai mici, până la cele 39 aprobate în total, vor ajunge la asociaţii şi cluburi sportive din municipiul Cluj-Napoca (scrimă, atletism, fotbal, judo, tenis de masă etc). Între acestea se află şi Clubul Sportiv CFR Cluj, care va primi 82.000 de lei (circa 16.000 euro) pentru ”selecţia şi promovarea seniorilor şi juniorilor spre loturile naţionale”.  

”Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susţină activităţile sportive şi pe timpul pandemiei. Pe lângă finanţările oferite structurilor sportive, primăria investeşte constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza sportivă La Terenuri, care se adaugă Bazei Sportive Gheorgheni. Mai mult decât atât, în fiecare an municipalitatea extinde şi dotează spaţiile de recreere existente cu aparate de fitness”, a declarat înaintea şedinţei de Consiliu local, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.