Peste 2.500 de persoane au fost prezente, luni, la meciul caritabil între echipele Stelei din 1986 şi 2006, având ca scop strângerea de fonduri pentru fostul fundaş al "roş-albaştrilor" Mihai Neşu, care în urmă cu cinci ani a suferit un accident la coloana vertebrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steaua 2006 s-a impus cu scorul de 14-12.

Majoritatea fanilor au fost de la Peluza Sud.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Don't give up! Forever Neşu", a fost scris pe un drapel imens al României, la începutul meciului, imediat după ce Neşu şi-a făcut apariţia în sală. De asemenea, au afişat un banner pe care scria "Eroii nu mor niciodată".

Suporterii au scandat numele tuturor celor care au jucat dar şi "Ole, ole, ola, Steaua înseamnă CSA".

Înainte de meci s-a ţinut un moment de reculegere pentru Patrick Ekeng şi galeria stelistă a afişat un banner cu "O torţă aprinsă, pentru încă o crimă comisă”, după care au ţinut un moment de reculegere pentru Lucian Bălan.

"Nu mi-am imaginat niciun moment cum va fi evenimentul, a fost o surpriză extraordinară să văd atâţia oameni la Sala Polivalentă. Am decis să facem acest eveniment în fiecare an, să-l facem pe o arenă mai mare, să dăm posibilitatea mai multor oameni să vină. Eu m-am simţit emoţionat pe Mihai Neşu şi cu siguranţă aceste sentimente de astăzi îi vor da aripi. Sper să-l ajute foarte mult în lupta pe care o are el cu viaţa şi cu recuperarea", a declarat George Ogăraru, unul dintre organizatorii evenimentului.

Fostul jucător stelist Tudorel Stoica speră să se fi strâns o sumă care să-l ajute pe Mihai Neşu. "Ne-am simţit extrordinar în jurul acestor tineri, galeria şi-a făcut datoria, a făcut o atmosferă deosebită. Sper să se fi strâns o sumă care să ajute, dacă nu, noi suntem de acord să mai participăm încă o dată. Pentru ceea ce a făcut Mihai Neşu, e un campion şi merită suportul nostru moral şi sufletesc. Cred că meciurile acestea ar fi trebuit făcute mai des pentru că e bine ca spectatorii să ne mai vadă din când în când. Mai apărem şi noi în actualitate din când în când", a spus Stoica.

Pentru Nicolae Dică, emoţiile au fost foarte mari, mai ales când fanii i-au scandat numele: "E o zi frumoasă, mai ales că azi e ziua mea, am petrecut-o alături de colegii mei. Mihai Neşu e pozitiv, el trebuie să creadă că se va face bine, a fost colegul nostru am stat împreună şi vom fi mereu alături de el. Important e să ne mai reunim, pentru că Mihăiţă va fi mult mai pozitiv după această seară frumoasă. Eu sper din tot sufletul ca el să se facă bine. Se simte lipsa suporterilor de la meciuri. Eu sper ca patronul Stelei să ajungă la un numitor comun cu armata şi să fie bine. E păcat ca un club mare ca Steaua să nu mai existe. Pentru mine e un ţel să ajung să antrenez Steaua", a adăugat fostul jucător.

La meci a fost prezent şi selecţionerul Anghel Iordănescu.

La 10 mai 2011, Mihai Neşu, acum în vârstă de 33 de ani, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez la care juca, FC Utrecht, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.