Mai multe bulevarde şi străzi din Bucureşti se vor închide, duminică, 28 august, pentru L’Étape România by Tour de France, competiţie la care vor participa peste 1.300 de ciclişti amatori şi profesionişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România se află pe lista celor 20 de destinaţii ale acestui tur, iar prima ediţie participanţii se vor întrece pe trei trasee unice: The Race – 85 km, The Ride – 42 km şi City Adventure – 14 km.

Cicliştii, susţinătorii şi vizitatorii sunt aşteptaţi la o competiţie ca un festival, care a adus România pe harta internaţională a ciclismului. Cei înscrişi în competiţie vor lua startul din Piaţa Constituţiei şi vor pedala, timp de câteva ore, într-un Bucureşti fără trafic, principalele artere care vor fi închise cu acest prilej fiind: Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, pe sensul către Bucureşti, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Ştirbei Voda şi Ion Câmpineanu, Şoseaua Kiseleff, Străzile Buzeşti, Berzei, V. Pârvan. B.P. Haşdeu şi Bd. Libertăţii. Pentru a evita blocaje sau probleme în trafic, organizatorii au colaborat cu autorităţile în măsură, asigurându-se că există alternative optime pentru traversarea oraşului în ambele sensuri, în ziua desfăşurării competiţiei.

Acţiuni, activităţi în Race Village-ul amplasat în Piaţa Constituţiei şi programul evenimentului din 28 august:

La ora 08:00 vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscrişi pe traseul City Adventure de 14 km, iar la ora 09:00 se va pleca în cursă pe traseele The Ride, de 42 km şi The Race, de 85 km.

La ora 13:30 are loc festivitatea de premiere în Race Village, urmând activităţi dedicate atât concurenţilor, cât şi vizitatorilor şi numeroase surprize din partea organizatorilor.

În Race Village va exista şi o zonă alocată pentru Food Court, precum şi un spaţiu - concept denumit Muzeul Tour de France, care va prezenta povestea acestei mărci ce a scris istorie. Aici, vor fi prezentate cu ajutorul A.S.O., organizatorii internaţionali ai evenimentului, proiecţii dedicate istoriei Turului Franţei şi cicliştilor de top. Vizitatorii vor regăsi exponate simbolice care fac Turul Franţei atât de special: cele 3 tricouri distinctive, care sunt câştigate anual, tricoul oficial al evenimentului, marca SANTINI, care poate fi achiziţionat şi în ziua evenimentului şi care este realizat în Italia, la cele mai înalte standarde în domeniu, şi ceasul Tissot T-Race Cycling Tour de France, ediţie specială 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.