Pilotul mexican al echipei Red Bull, Sergio Perez, a câştigat, duminică, la Baku, Marele Premiu al Azerbaidjanului, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Aston Martin şi de francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul Ferrari Charles Leclerc din Monaco a pornit din pole position, dar a fost întrecut repede de Hamilton, al doilea la start. Olandezul Max Verstappen de la Red Bull, liderul clasamentului piloţilor, al treilea pe grilă, a profitat de schimbul de pneuri mai rapid efectuat de echipa lui şi a trecut la conducere, urmat de coechipierul său, Perez (locul 7 la start), şi de Hamilton.

Ordinea aceasta a fost păstrată mare parte din timp, chiar şi după ce cursa a fost neutralizată cu safety car, în turul 31/51, din cauza unui accident suferit de canadianul Lance Stroll (Astron Martin). Însă cu cinci tururi înainte de final, Verstappen a suferit o pană la monopostul său, la pneul stânga-spate, a pierdut controlul volanului şi a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cursa a fost oprită cu steagul roşu, când au mai rămas trei tururi de efectuat.

După o întrerupere de peste 30 de minute, cursa a fost reluată de pe loc pentru parcurgerea celor trei tururi rămase. Hamilton a atacat la restart, a trecut în frunte, dar a frânat târziu într-un viraj şi a ieşit în decor. Britanicul a revenit pe pistă pe ultimul loc şi nu a mai putut câştiga decât o poziţie.

Astfel Perez obţine al doilea succes din carieră, primul la echipa Red Bull, la care s-a transferat în acest an. Clasat al doilea, Vettel a reuşit primul podium pentru Aston Martin. Gasly a reuşit să termine al treilea, a treia sa clasare pe podium.

Leclerc a trecut linia de sosire al patrulea, urmat de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), pe locul 5, şi de spaniolul Fernando Alonso (Alpine), pe locul 6.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo).

Al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, a ocupat locul 12.

În fruntea clasamentului piloţilor, continuă să conducă Verstappen, cu 105 puncte, urmat de Hamilton, cu 101 puncte. La constructori, Red Bull se distanţează de la un punct la 26 de Mercedes. Echipa austriacă are 174 de puncte, iar cea germană, 148 de puncte.

Următoarea etapă a CM de Formula 1, MP al Franţei, va avea loc la 20 iunie, pe circuitul Paul Ricard de la Le Castellet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.