Pedeapsa de un an de suspendare primită în aprilie, la apel, de preşedintele clubului Lazio, Claudio Lotito, pentru încălcarea protocolului sanitar, a fost redusă, marţi, la două luni, de ultima instanţă, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandalul în care a fost implicat Lotito a început anul trecut, când gruparea romană nu ar fi informat autorităţile sanitare locale de faptul că opt persoane din club au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Lotito ar fi decis acest lucru, înainte unor meciuri din Liga Campionilor, cu Club Brugge, în octombrie 2020, şi Zenit Sankt Petersburg, în noiembrie 2020, pentru a nu fi în pericol să nu joace în campionatul intern. Cel puţin un jucător al formaţiei a avut rezultate pozitive la testele efectuate de UEFA, dar negative la cele efectuate în aceeaşi perioadă pentru Serie A.

De asemenea, clubul a fost acuzat că nu a "împiedicat" trei jucători să participe la un antrenament, la 3 noiembrie 2020, deşi ei fuseseră testaţi pozitiv cu o zi înainte. Jucătorii au fost folosiţi şi în Serie A, cu toate că ar fi trebuit să fie "într-o perioadă de izolare obligatorie de cel puţin zece zile, în absenţa simptomelor”.

Lazio, gruparea la care evoluează şi fundaşul Ştefan Radu, ar fi ascuns cazurile de infectare cu noul coronavirus cu ajutorul medicilor echipei, Ivo Pulcini şi Fabio Rodia.

În martie, la prima instanţă, Lotito a fost suspendat şapte luni, medicii, 12 luni, federaţia dictând şi o amendă de 150.000 de euro. La apel, pedeapsa preşedintelui a fost ridicată la un an, amenda, la 200.000 de euro, iar sancţiunea dictată în cazul doctorilor, menţinută.

Toţi au avut câştiga de cauză la ultima instanţă, care a decis doar două luni de suspendare în cazul preşeditelui şi cinci luni, în cel al medicilor. Amenda a fost redusă de la 200.000 la numai 50.000 de euro.

Practic, toţi îşi pot relua activitatea normală, perioadele de suspendare expirând deja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.