Baschetbalistul spaniol Pau Gasol şi înotătoarea italiană Federica Pellegrini, care au evoluat pentru a cincea şi ultima oară la Jocurile Olimpice, fac parte dintre cei patru atleţi aleşi, miercuri, de Comisia Sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de ei au fost numiţi ciclista poloneză Maja Wloszczowska şi floretista japoneză Yuki Ota.

Cei patru sportivi îi înlocuiesc pe fosta preşedintă britanică a comisiei Kirsty Coventry, francezul Tony Estanguet, slovaca Danka Bartekova şi australianul James Tomkins.

Pau Gasol, legendă a baschetului spaniol, are 41 de ani şi s-a retras din naţionala Spaniei, marţi, după eşecul în sferturile JO în faţa echipei SUA.

La 32 de ani, Pellegrini "Divina" a reuşit să evolueze pentru a cincea oară consecutiv în finală la 200 metri liber. Ea a fost medaliată cu argint la Atena în 2004, cu aur la Beijing în 2008, a cinceala Londra în 2012, a patra la Rio în 2018 şi a 7-a la Tokyo.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.