Comitetul Olimpic Japonez (COJ) a trimis acasă patru baschetbalişti japonezi, după ce aceştia ar fi apelat la serviciile unor prostituate, la Jakarta (Indonezia), unde se desfăşoară Jocurile Asiatice, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

COJ a precizat că sportivii au mers, în noaptea de miercuri spre joi, într-un cartier din Jakarta, îmbrăcaţi în echipamentul echipei naţionale, şi ar fi fost abordaţi pe stradă de persoane care furnizau prostituate. Ei ar fi fost îndrumaţi către un hotel din zonă, unde se aflau fetele.

"Simt doar un sentiment de ruşine. Ne cerem iertare în cel mai sincer mod şi începând de acum le vom oferi sportivilor sfaturi detaliate", a declarat Yasuhiro Yamashita, preşedintele COJ, într-o conferinţă de presă.

"Vom decide sancţiunile potrivite în cazul celor patru odată ce vom cunoaşte faptele în ansamblu. Trebuie să facem mai mult pentru a ne asigura ca un astfel de scandal nu se va mai întâmpla", a declarat Yuko Mitsuya, preşedintele Federaţiei Japoneze de Baschet, într-un comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.