Japonezul Daisuke Takahashi, care a devenit primul campion mondial de patinaj artistic masculin din Asia în 2010, şi-a anunţat luni retragerea din acest sport, împreună cu partenera sa de dans pe gheaţă, Kana Muramoto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Takahashi, în vârstă de 37 de ani, a câştigat titlul mondial la Torino, în 2010, în faţa canadianului Patrick Chan şi a francezului Brian Joubert, la o lună după ce a devenit primul patinator japonez care a câştigat o medalie olimpică, bronzul la Jocurile de la Vancouver.

După o primă retragere sportivă în 2014, el a revenit patru ani mai târziu, înainte de a se îndrepta spre dansul pe gheaţă în 2020, având-o ca parteneră pe Kana Muramoto.

Cuplul, poreclit "Kanadai", a postat un videoclip pe Instagram în care anunţă că "este momentul potrivit pentru a anunţa retragerea".

Takahashi, care a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, a obţinut şi două medalii de argint la campionatele mondiale, în 2012 şi 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.