Începând de miercuri, parizienii nu mai pot face sport în aer liber între orele 10.00 şi 19.00, au decis autorităţile locale, cu scopul de a diminua răspândirea Covid-19, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Paris, activităţile sportive în aer liber erau permise pe o rază de un kilometru în jurul locuinţei şi limitate la o oră pe zi.

"De la 8 aprilie 2020, ieşirile pentru activităţi sportive individuale nu vor mai fi permise între orele 10.00 şi 19.00, pe întreg teritoriul Parisului. Ieşirile, chiar autorizate, trebuie să fie strict limitate la ceea ce este urgent şi indispensabil şi nu ar trebui să devină motive pentru mai multe călătorii zilnice sau să conducă la favorizarea de adunări în spaţiul public", a anunţat primăria, într-un comunicat.

Scopul este de a evita "orice risc de relaxare a măsurilor de izolare printr-un nou aflux de persoane în spaţiul public, în urma încălzirii vremii."

"Conştienţi de amploarea eforturilor cerute şi deja respectate de toţi timp de trei săptămâni, (n.r. - Anne Hidalgo, primarul Parisului şi Didier Lallement, prefectul poliţiei din Paris) reamintesc că fiecare ieşire evitată este utilă în lupta împotriva epidemiei", se mai arată în comunicat.

Activităţile sportive în aer liber rămân permise între orele 19.00 şi 10.00.

În Franţa sunt înregistrate aproape 110.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 10.000 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.