Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din Europa îşi dau întâlnire la Bucureşti, între 2 şi 4 septembrie, la cea de-a doua ediţie a Campionatelor Europene de Baschet 3x3. Evenimentul va avea loc în AFI Palace Cotroceni, în zona patinoarului, iar festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 2 septembrie, începând cu ora 16.45.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 24 de echipe naţionale, 12 la masculin şi 12 la feminin, din 16 ţări, se vor duela în arena special amenajată pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, de-a lungul a trei zile pline de baschet dar şi de demonstraţii de slam-dunk, freestyle, street-dance şi concursuri pentru public. Accesul este liber.

Naţionala României va încerca să îşi apere titlul cucerit în competiţia masculină în 2014, dar va avea o adversară dificilă încă din faza grupelor. Tricolorii (Bogdan Popescu, Angel Santana, Cătălin Vlaicu şi Cătălin Bordei) se vor reîntâlni cu Rusia, echipă pe care au învins-o chiar pe propriul teren, la precedenta ediţie a Mondialelor, Moscova 2014. Între timp Rusia a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 şi este una dintre favorite la Bucureşti.

Cea de-a treia echipa din grupă este naţionala Slovaciei. Primele două echipe se califică în faza sferturilor de finală.

La feminin, România (Gabriela Mărginean, Anca Şipoş, Sonia Ursu şi Andra Haas) se va duela cu vechea rivală Ungaria. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară chiar în vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus în finală cu 17-10. România a învins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.

Din grupă mai face parte şi Belgia, medaliată cu bronz la prima ediţie a Europenelor, care a avut loc tot la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în 2014.

Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3x3 face parte şi un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleţi din Europa. Fanii vor putea de asemenea să vadă momente de freestyle cu mingea de baschet, vor putea la rândul lor deveni staruri în concursurile care le sunt dedicate, iar majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene alături de trupe de street-dance, vor întreţine atmosfera în pauze.

Campionatele Europene de Baschet 3x3 se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Baschet şi sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion şi Federaţia Română de Baschet cu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti, PROEDUS şi a Universităţii Politehnice Bucureşti. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, , AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade The Group şi Wilson, sponsor global al FIBA 3x3. Powered by Kiss FM şi Vice.

Programul competitiei si mai multe amanunte despre eveniment pe www.3la3.ro, www.facebook.com/sportarenastreetball

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.