Exclusă iniţial din cupele europene din cauza unui scandal de trucare de meciuri, echipa spaniolă Osasuna Pamplona a fost reintegrată de UEFA în Conference League, a anunţat marţi forul european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul spaniol Osasuna se calificae în Conference League ca urmare a locului 7 ocupat la finalul ediţiei 2022-2023 din La Liga. UEFA a anunţat în 4 iulie că gruparea din Pamplona nu va putea participa la ediţia din acest an a cupelor europene, din cauza unei afaceri de meciuri trucate care datează din sezonul 2013-2014.

Conducerea clubului Osasuna a decis să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar această instanţă sportivă a identificat clubul ca fiind victimă în dosarul de corupţie în care a fost implicat unul din foştii săi cpnducători, imediat concediat la acea vreme.

În comunicatul său de presă, dat publicităţii după anunţul făcut de UEFA privitor la reintegrarea clubului în cupele europene, Osasuna a precizat că TAS a apreciat „noile dovezi” şi „iniţiativa arătată de club pentru a face lumină asupra acestor evenimente”.

UEFA a subliniat în comunicatul postat marţi pe propriul site că „În urma deschiderii procedurii TAS, CA Osasuna a depus dovezi pe care nu a fost în măsură să le depună într-un stadiu anterior. UEFA a analizat acest material şi a concluzionat că CA Osasuna nu a fost implicată în activităţi de aranjare a meciurilor. În consecinţă, clubul va fi considerat eligibil pentru a participa la ediţia 2023/24 din UEFA Conference League, pentru care s-a calificat sportiv”, a scris în comunicatul emis de UEFA.

Osasuna Pamplona urmează să participe la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Conference League, programate pe 24 şi 31 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.