Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris s-au declarat "şocaţi" de "atacurile rasiste" lansate de extrema dreapta la adresa artistei Aya Nakamura, care, potrivit L'Express, ar putea cânta melodii ale lui Edith Piaf la deschiderea Jocurilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost foarte şocaţi de atacurile rasiste care au vizat-o pe Aya Nakamura în ultimele zile. Îi oferim tot sprijinul nostru celei mai ascultate artiste franceze din lume", a declarat pentru AFP Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Săptămânalul francez L'Express a relatat că vedeta născută în Mali a discutat cu Emmanuel Macron despre posibilitatea de a cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august).

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Nici preşedintele francez, nici cea mai ascultată cântăreaţă franceză din lume nu au confirmat deocamdată acest zvon.

Această ipoteză a stârnit reacţii în Franţa, iar, duminică, în timpul primului mare miting de campanie electorală europeană al partidului de extremă-dreapta Reconquête! al lui Eric Zemmour, la Dôme din Paris, au izbucnit huiduieli când s-a pronunţat numele artistei.

Un mic grup de ultra-dreapta, Les Natifs, a postat pe reţelele sale o fotografie cu o pancartă ridicată de mai mulţi dintre membrii săi pe malul Senei. Pe banner se putea citi "Y'a pas moyen Aya, ici c'est Paris, pas le marché de Bamako!" (Nu se poate, Aya, aici e Paris, nu piaţa din Bamako) Y'a pas moyen" se referă la hitul ei "Djadja", care a adunat peste 950 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Nakamura a răspuns pe reţelele de socializare: "Poţi fi rasist, dar nu şi surd... Asta e ceea ce te doare! Devin subiectul de stat numărul 1 în dezbateri... dar ce vă datorez cu adevărat? Nimic".

 

De atunci, însă, artista a primit numeroase mesaje de susţinere, printre care şi unul din partea ministrului Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, postat pe X: "Nu contează, lumea te iubeşte mult, dragă @AyaNakamura, nu da doi bani. Alături de tine".

Deşi indignaţi, organizatorii Jocurilor Olimpice nu au dorit să comenteze scenariul prezentat de L'Express, precizând că nu vor fi comentate speculaţiile din presă cu privire la artiştii care ar putea participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. "Vor fi două sau mai multe surprize", au conchis ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.