Mai sunt „camere disponibile”. Acesta este anunţul făcut, miercuri, de Omar Al-Jaber, responsabil cu cazarea în cadrul Comitetului Suprem de Organizare, pe platforma oficială de rezervare cu unsprezece zile înainte de începerea Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem destule locuri de cazare şi oamenii pot veni şi se pot bucura de turneu (în locuinţa) la alegere”, a spus Al-Jaber, adăugând că aproximativ 25.000 de camere sunt încă libere în zilele de vârf ale fazei grupelor, din 24 noiembrie până în 28.

Oficialul a vorbit cu presa în timpul unei vizite într-o tabără de 6.000 de camere prefabricate într-o zonă semi-deşertică de la periferia capitalei Doha. Aceste camere de 18 metri pătraţi, cu aer condiţionat, dotate cu două paturi de o persoană, un duş şi un frigider, sunt închiriate cu 740 de riyali qatari (200 de euro) pe noapte şi în jur de 270 de euro pentru demipensiune.

Tabăra, a cărei instalare se apropie de sfârşit, include restaurante, un supermarket, un ecran uriaş şi facilităţi sportive.

Acest tip de cazare, destinat în mare parte ţărilor sărace după Cupa Mondială, reprezintă 24% din rezervările de pe platforma oficială, a spus Al-Jaber. Apartamentele şi vilele sunt cele mai populare, în special cele mai ieftine camere (80 de euro pe noapte), situate în barăci cu bucătării comune, într-un complex care poate găzdui 11.000 de persoane, la sud de Doha.

Printre opţiunile disponibile se numără şi sate cu corturi tradiţionale la peste 330 de euro pe noapte, vase de croazieră de la 175 de euro pe noapte sau chiar bărcile tradiţionale cu vele ale regiunii, la 1.000 de euro pe noapte.

În timp ce unii dintre fani vor face călătorii zilnice dus-întors din ţările vecine cu zeci de zboruri de transfer, durata medie a şederii este între cinci şi şapte zile, a spus oficialul. Cele unsprezece naţiuni care au rezervat cele mai multe locuri de cazare sunt Arabia Saudită, Statele Unite, Mexic, Argentina, India, Regatul Unit, Brazilia, Canada, Iran, Japonia şi Franţa, potrivit ultimelor cifre aflate în posesia lui Al-Jaber.

Un prim grup de suporteri din Arabia Saudită vecină este aşteptat săptămâna aceasta în cea mai ieftină cazare, a spus el.

Qatar se aşteaptă la peste un milion de vizitatori în timpul competiţiei. Potrivit unui raport de la mijlocul lunii octombrie, 2,89 milioane de bilete din cele 3,1 milioane disponibile au fost vândute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.