Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal feminin, care începe în 100 de zile, spun că sunt aproape de a vinde un record de 1,5 milioane de bilete, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 650.000 au fost vândute pentru evenimentul din Australia şi Noua Zeelandă.

„Misiunea FIFA este să organizeze cea mai mare şi mai bună Cupă Mondială feminină din istorie anul acesta”, a declarat secretarul general al FIFA, Fatma Samoura.

Cupa Mondială începe pe 20 iulie, cu finala pe 20 august.

Pe lângă faptul că vizează vânzări de bilete de 1,5 milioane, organizatorii preconizează că turneul de o lună va atrage o audienţă globală de televiziune de două miliarde de telespectatori.

FIFA speră că peste 100.000 de fani vor participa la deschiderea evenimentului, când Noua Zeelandă se înfruntă cu Norvegia, câştigătoarea din 1995, la Eden Park, cu o capacitate de 50.000 de persoane, din Auckland, iar Australia va evolua cu Irlanda, la Sydney, pe arena de 83.500 de locuri.

Ultima fază a vânzării de bilete tocmai a început pentru ceea ce se anunţă a fi o altă piatră de hotar în fotbalul feminin.

În perioada premergătoare Cupei Mondiale din Franţa din 2019, FIFA a spus că au fost vândute un record de 720.000 de bilete cu 50 de zile până la final.

În ajunul turneului, au fost achiziţionate 950.000 de bilete, iar o săptămână mai târziu, FIFA a declarat că peste 1 milion de bilete au fost „alocate fanilor din întreaga lume”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.