Preşedintele Bucharest Runnning Club, Valeria Răcilă van Groningen, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca la ediţia a treia a cursei Bucharest 10K & Family Run, să participe peste 7.000 de alergători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorul crosului a precizat că la această ediţie nu a mai invitat atleţi de elită din ţările africane pentru a da şansa sportivilor români să se remarce.

“Ne aşteptăm la peste 7.000 de alergători la start la această a treia ediţie. Vom avea curse de 10 kilometri, ştafetă de 2X5 kilometri, cursa familiei, cursa adolescenţilor. Copii de această dată vor alerga cu părinţii iar adolescenţii vor avea cursă separată. Ne dorim să avem cât mai multe familii la start, să fie un eveniment frumos în familie, mai ales că am înţeles că şi vremea va fi bună, cu 21 de grade. La cursa de 10 kilometri nu vom avea de această dată sportivi de elită din Kenya sau Etiopia, tocmai pentru a da o şansă sportivilor români să se remarce”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen.

Crosul Uniqa Asigurări Bucharest 10K & Family Run va avea loc duminică, de la ora 9.00, cu plecare din faţa Parcului Izvor. Probele acestui concurs sunt de 10 kilometri, ştafetă 2X5 kilometri, Cursa Familiilor Carrefour de 1,5 sau 3,5 kilometri şi Cursa Bebeluşilor, cu vârsta de maximum 18 luni, de 4,2195 metri.

Reprezentanţii Bucharest Running Club au anunţat că din cauza duratei de timp pentru care traficul ar trebui închis, cursele destinate sportivilor cu dizabilităţi în scaune rulante vor fi de 1,5 sau 3,5 kilometri.

Se vor acorda premii în bani primilor 5 clasaţi pentru cursele competitive de 10 kilometri, ştafetă 2X5 kilometri şi primilor trei clasaţiu din categoria persoanelor cu dizabilităţi. Şcolile cu cei mai mulţi participanţi înscrişi la competiţie vor beneficia de premii constând în echipamente sportive.

Cum traficul va fi închis pe tot traseul celor 10 kilometri, şoferii vor fi avetizaţi prin intermediul aplicaţiei Waze de zonele cu circulaţie interzisă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.