Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, Comitetul de Organizare de la Tokyo, guvernul metropolitan Tokyo şi guvernul japonez au decis, miercuri, măsurile care se vor lua în perioada JO, pentru ca evenimentul să se desfăşoare în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului oficial al competiţiei, toţi participanţii la JO vor fi obligaţi să facă două teste Covid-19 înainte de a pleca spre Japonia.

Sportivii şi apropiaţii lor vor fi testaţi zilnic, pentru a se minimiza riscul apariţiei unor cazuri pozitive asimptomative. Datele şi orele vor fi stabilite în funcţie de programul evenimentelor sportive.

Toţi ceilalţi participanţi la JO vor fi testaţi zilnic în primele trei zile de după sosirea în Japonia. După cele trei zile, ei vor fi testaţi în mod regulat, în funcţie de rolul lor şi gradul de contact cu sportivii.

Toţi participanţii la JO trebuie să respecte în principiu activităţile din planul lor de activitate şi să menţină distanţa socială faţă de japonezi. În plus, ei trebuie să folosească în principiu doar vehiculele dedicate Jocurilor Olimpice şi nu pot folosi transportul public.

De asemenea, participanţii la JO trebuie să mănânce doar în locuri stabilite, în care sunt luate măsuri anti-Covid-19, sau în camerele lor, folosind room service sau serviciile de livrare de mâncare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.