Înotătoarea transgender Lia Thomas, de la Universitatea din Pennsylvania, a stârnit indignare după ce concurat şi a câştigat cursa de 500 de yarzi (circa 457 metri) la campionatul universitar de nataţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţiile americane pentru apărarea drepturilor femeilor sunt furioase că Will Thomas, care şi-a schimbat recent sexul şi acum se numeşte Lia, a primit permisiunea de a concura.

"Există un bărbat, pe nume Will Thomas, care şi-a schimbat numele în Lia Thomas, care concurează la înot feminin”, a declarat Kellie-Jay Keen, şefa organizaţiei Standing for Women, pentru Fox News.

"Femeile nu sunt considerate oameni. Nu putem fi, altfel nu ar exista posibilitatea ca bărbaţii să concureze în sporturile feminine", a spus ea, conform Marca.

Discursul după victorie al lui Thomas a atras o reacţie mixtă din partea mulţimii, anumite părţi au huiduit-o  în timp ce vorbea, în timp ce o o parte mai mică a aplaudat.

"Acesta este un bărbat care înlocuieşte femeile. Femeia care a ajuns pe locul al doilea astăzi este adevărata câştigătoare”, a declarat Annabelle Rutledge, directorul Concerned Women for America, pentru Fox News.

"Numai femeile pot câştiga un campionat feminin de înot şi sărituri", a mai spus ea.

Lia Thomas, care până în urmă cu doi ani se numea Will Thomas, a devenit, vineri, primul înotător transgender care se impune în campionatul universitar american de nataţie.

Lia Thomas, în vârstă de 23 de ani, a câştigat finala universitară de la 500 yarzi (circa 457 metri), cu timpul de patru minute, 33 de secunde şi 24 de sutimi, cu mai mult de o secundă decât ocupanta poziţiei secunde, Emma Weyant.

Thomas a concurat şi ca bărbat la campionatul universitar
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.