Decesul legenadrului antrenor şi jucător Mario Lobo Zagallo a provocat tristeţe, multe personalităţi din lumea fotbalului aducându-i un omagiu, iar printre cele mai emoţionante este cel al campionului mondial din 1994, Ricardo Rocha.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bătrâne lup, îţi mulţumesc foarte mult! Am avut onoarea de a învăţa multe de la tine. Este o zi foarte tristă pentru lumea fotbalului", a spus Branco, fost fundaş brazilian, campion mondial în 1994.

"Există înfrângeri care îţi taie respiraţia, iar aceasta este una dintre ele, sau poate pentru mine, una dintre cele mai importante", a reacţionat şi fostul fundaş central Ricardo Rocha, care a fost şi el campion mondial în 1994.

"Pentru mine, Zagallo nu a fost doar ceea ce ştiţi, ceea ce aţi văzut la televizor sau în presă, el mi-a salvat cariera când credeam că s-a terminat. Mi-a spus că el crede în mine şi că dacă şi eu fac la fel, toată lumea mă va urma. Eram doar un băiat care plângea la duş, iar el a văzut în mine un căpitan", a adăugat el.

Multe cluburi braziliene i-au adus şi ele un omagiu, printre care Flamengo şi Botafogo, unde a jucat timp de opt, respectiv şapte sezoane.

"Botafogo deplânge plecarea unuia dintre cei mai mari idoli ai săi, un campion ca jucător şi antrenor, cu un CV victorios şi remarcabil în acest sport, o adevărată legendă a fotbalului brazilian. Dorim multă puteren familiei, prietenilor şi suporterilor săi", a notat clubul Botafogo.

 

"Am pierdut un erou care şi-a lăsat amprenta asupra istoriei fotbalului brazilian. Zagallo va rămâne în istorie ca un revoluţionar, un pilon istoric al acestui sport. (...) Îţi mulţumim foarte mult, bătrâne lup!", a notat şi Flamengo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.