Clubul de fotbal Rennes i-a adus duminică un omagiu lui Arman Soldin, jurnalist AFP, decedat în această săptămână în Ucraina, care a crescut la Rennes şi a îmbrăcat culorile echipei în adolescenţă, scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiar înainte de începerea meciului din Ligue 1 dintre Rennes şi Troyes, jucătorii şi publicul de pe stadionul Roazhon Park plin au aplaudat, în timp ce pe ecrane a fost afişată o fotografie a jurnalistului în vârstă de 32 de ani.

"Cu curaj şi angajament, nu a încetat niciodată să informeze cât mai mulţi oameni despre realitatea unui conflict", a anunţat crainicul clubului. "A fost un pasionat de fotbal şi un suporter loial al roş-negrilor, iar între 2006 şi 2008 a purtat culorile noastre.

Pentru această ocazie, clubul a invitat la meci aproximativ treizeci de apropiaţi ai tânărului jurnalist şi familia sa care locuieşte la Rennes.

Născut la Sarajevo, Arman Soldin a ajuns în Franţa în copilărie pentru a scăpa de război şi a lăsat în Rennes amintirea unui elev strălucit şi a unui fan al fotbalului. De fapt, nu a încetat niciodată să bată mingea. Când a început să lucreze la AFP în 2015 ca stagiar la biroul din Roma, s-a alăturat colegilor care se întâlneau o seară pe săptămână pe teren şi a jucat şi cu migranţii în timpul unui reportaj în Lampedusa. Angajat de AFP la Londra, a devenit corespondent sportiv pentru Canal+ din 2019.



El a devenit coordonator video al AFP la Kiev, în toamna anului trecut.

Şi chiar şi în Anglia, el a păstrat un ataşament special faţă de Stade Rennais. Pe contul său de Twitter, o înregistrare video din septembrie 2021 îl arată în loja presei de pe stadionul Tottenham, cu un ochi pe teren şi cu celălalt pe tableta sa la un meci Marseille-Rennes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.