Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa (LFP) a decis ca meciurile de pe stadionul Groupama din Lyon să se joace fără spectatori, după incidentele de la partida dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille. O decizie finală va fi luată la 8 decembrie. Următorul meci, cu Reims, de la 1 decembrie, se va desfăşura fără public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a fost cercetat şi o decizie finală va fi pronunţată miercuri, 8 decembrie, de către Comisia de disciplină, cu privire la responsabilitatea OL şi la soarta meciului cu OM.

O altă întâlnire va avea loc marţi între ministrul de Interne Gérald Darmanin, ministrul delegat al Sportului Roxana Mărăcineanu şi diferitele autorităţi din fotbal.

Patru persoane, între care un minor de 17 ani, au fost reţinute după încidentele care au dus la înreruperea meciului dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille, din etapa a XIV-a a Ligue 1.

Partida a fost suspendată după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Persoana acuzată că ar fi aruncat sticla se află şi ea printre cele reţinute. Trei dintre acestea au 17 şi 18 ani şi au intrat în atenţia poliţiei pentru aprinderea de fumigene şi aruncarea unor obiecte pe teren.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, care nu este cunoscut ca fiind membru al vreunei grupări ultras, ar fi cel care a aruncat sticla înspre Payet. El a fost reţinut la cinci minute după incident, pe baza imaginilor camerelor de supraveghere.

Acesta este al doilea meci întrerupt definitiv în Ligue 1, în acest sezon şi tot al doilea în care sunt implicaţi Olympique Marseille şi Dimitri Payet, care pare a fi inamicul numărul 1 în Franţa.

La 22 august, partida de la Nisa, disputată pe Stadionul Allianz Riviera, între echipa locală şi Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine.

Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma a fi reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.