Oficialii din Guineea s-au răzgândit şi trimit sportivi la Jocurile Olimpice, după ce iniţial au anunţat că nu va face acest lucru, din cauza pandemiei de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul, după obţinerea de garanţii din partea autorităţilor sanitare, şi-a dat acordul pentru participarea sportivilor la cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice", a anunţat ministrul Sporturilor, Sanoussy Bantama Sow.

Iniţial, Guineea anunţase că nu va trimite sportivi la JO din cauza pandemiei de Covid-19. O sursă apropiată guvernului de la Conakry a menţionat, însă, probleme financiare pentru a justifica abandonul acestei ţări sărace din Africa de Vest, cu două zile înainte de ceremonia oficială de deschidere a jocurilor.

Presa din Guineea a evocat, miercuri seară, probleme legate de primele neplătite pentru sportivi.

Guineea, care nu a câştigat niciodată o medalie în 11 prezenţe la Jocurile Olimpice, îi va trimite la Tokyo pe Fatoumata Yarie Camara (lupte libere), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure şi Mamadou Tahirou Bah (înot) şi pe Aissata Deen Conte (atletism).

Astfel, Coreea de Nord este singura ţară care nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a-şi "proteja" sportivii de orice risc legat de pandemia de coronavirus. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.