Jucătoarea de softball Miu Goto va primi o nouă medalie, după ce cea de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost muşcată în timpul unui eveniment de primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, informează Kyodo News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, Kawamura a devenit ţinta criticilor după ce la un eveniment, după ce sportiva i-a pus masca la gât, şi-a tras masca sub bărbie şi a muşcat medalia pentru a fi fotografiat astfel, în ciuda îngrijorărilor cu privire la propagarea coronavirusului. Incidentul a avut loc în timpul unei vizite a lui Goto la primăria din Nagoya.

Imaginile cu Kawamura muşcând medalia au devenit virale şi au dus la peste 7.000 de plângeri pe adresa primăriei. Ulterior, primarul şi-a cerut iertare pentru ignorarea regulilor din pandemie, pentru că a fost impulsiv şi a “murdărit simbolul multor ani de muncă grea”.

Primarul a declarat că s-a oferit să plătească pentru ca medalia să fie înlocuită. “Sper că se fac aranjamente conform dorinţelor domnişoarei Goto”, a declarat Kawamura.

Echipa de softball a Japoniei a câştigat aurul olimpic la Tokyo învingând în finală SUA. Medalia de bronz i-a revenit Canadei, care s-a impus în finala mică în faţa Mexicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.