Gimnasta ucraineană de 11 ani Katia Diacenko a decedat, la 24 martie, în urma unui bombardament al armatei ruse la Mariupol, informează mundodeportivo.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copila se afla la domiciliul ei din Mariupol când clădirea a fost lovită de o rachetă rusească.

Anunţul decesului a fost făcut chiar de antrenoarea ei, Anastasia Meşceanenkov, care a confirmat vestea tristă pe Instagram.

"Aceasta este gimnasta noastră Katia Diacenko. Avea 11 ani. A murit sub dărâmăturile casei ei din Mariupol, când un obuz rus a lovit-o. Ar fi putut avea un viitor strălucit în faţa ei ca tânără campioană ucraineană. Dar într-o secundă a plecat. Închideţi cerul... vă rog @NATO!", a scris parlamentarul ucrainean Anna Purtova pe Twitter.

Diacenko li se alătură celor 136 de copii care, potrivit autorităţilor ucrainene, au murit în urma invaziei ruse, de la începutul acesteia, la 24 februarie. În acelaşi timp, 199 de minori au fost răniţi. Majoritatea victimelor s-au înregistrat în capitala Kiev, potrivit datelor de la Procuratura Generală ucraineană.

Totodată, 570 de clădiri şcolare sau de învăţământ au fost atacate de trupele ruse, dintre care 73 au fost total distruse.

Cele mai multe şcoli, 138, au fost lovite în regiunea Doneţk, pe frontul de est al ţării, de atacurile ruseşti. Aproximativ 41 de şcoli din regiunea capitalei Kiev au fost, de asemenea, afectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.