Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că la ediţia din 2020 a JO, de la Tokyo, va participa şi o echipă formată din refugiaţi, decizia fiind luată, marţi, la cea de-a 133-a sesiune CIO, la Buenos Aires.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CIO îşi doreşte astfel să ajute în contextul crizei globale cu privire la refugiaţi şi să transmită un mesaj de solidaritate şi speranţă pentru milioanele de refugiaţi, se arată pe site-ul olympic.org.

Componenţa echipei refugiaţilor pentru Tokyo 2020 va fi anunţată în anul în care va avea loc competiţia.

În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a participat o echipă formată din zece refugiaţi provenind din Siria, Congo, Etiopia şi Sudanul de Sud. Cei zece au concurat în probele de atletism, nataţie şi judo. După JO, CIO a continuat să îi susţină pe cei zece refugiaţi, precum şi alţi refugiaţi din întreaga lume, prin Programul de Susţinere a Sportivilor Refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.