Mai multe cazuri pozitive de Covid, depistate în echipele Venezuelei şi Boliviei, îi îngrijorează pe organizatorii Copei America, turneu programat să înceapă, duminică, în Brazilia, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unsprezece membri ai delegaţiei venezuelene, între care opt jucători, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a informat, sâmbătă, Federaţia de Fotbal din Venezuela, fără a da numele celor infectaţi.

Căpitanul Tomas Rincon anunţase deja pe Instagram că este pozitiv şi că se retrage din turneu. 

La scurt timp după Venezuela, echipă antrenată de fostul tehnician al Rapidului, portughezul Jose Peseiro, şi Bolivia a anunţat cazuri de contaminare în lotul său.

"După efectuarea testelor PCR în cadrul delegaţiei boliviene care se află în Brazilia (...) au fost depistate trei cazuri pozitive în rândul jucătorilor şi unul în cel al staff-ului tehnic", a precizat federaţia boliviană.

Copa America se desfăşoară în Brazilia, deşi ţara este puternic afectată de pandemia de coronavirus. Conmebol, confederaţia sud-americană, a ajuns la această soluţie braziliană după ce Argentina şi Columbia, organizatoarele iniţiale, nu au mai putut ţine competiţia, prima din cauza coronavirusului, iar a doua din cauza tulburărilor sociale din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.