Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la Roma, a decis mărirea numărului de echipe participante la Campionatul European Under 21 de la 12 la 16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, începând cu ediţia 2021, care va fi găzduită de Ungaria şi Slovenia, la turneul final vor participa cu patru echipe mai multe decât la ediţia din această vară, unde va fi prezentă şi echipa naţională pregătită de Mirel Rădoi.

Schimbarea formatului va oferi posibilitatea mai multor jucători tineri de a căpăta experienţa unui turneu final.

Potrivit frf.ro, pentru viitoarele preliminarii vor fi eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1998. Naţionala condusă de Mirel Rădoi va debuta în calificări în septembrie 2019, după participarea la Euro 2019 cu actuala generaţie U21.

Campania începe în Danemarca şi se încheie în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. Noile criterii de calificare la turneul final urmează a fi comunicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.