Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri seară, că în urma campaniei de vaccinare se poate permite accesul fanilor pe stadioane, momentan la 25 la sută din capacitate, începând cu finala Cupei României, din 22 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă bucur că această campanie de vaccinare dă rezultate, rata infectării scade şi am avut curajul să luăm aceste măsuri. Am aprobat în plină pandemie acel 25 la sută pentru Euro-2020. Cam aceleaşi sunt condiţiile: test PCR negativ, ori să fi fost vaccinat, test antigen de 24 de ore sau să fi avut boala. Plus mască şi altele. Pe stadion, spectator, două rânduri libere...mergem tot cu 25 la sută mai departe, aşteptăm federaţiile către noi. Vine solicitarea către noi, noi contactăm MS, facem ordinul comun şi trimitem către CNSU. Vom fi foarte selectivi, organizatorul trebuie să facă tot pentru a asigura măsurile necesare. Trebuie asigurate corturile de triaj, nu vreau să fie o relaxare hazardată, vrem să prounem o schemă corectă. Vom începe cu fotbal, finala de la Ploieşti, apoi România - Georgia, Euro-2020 şi apoi evenimentele indoor.Avem cereri pentru Ploieşti şi cam atât, dar intenţii există din mai multe părţi, toţi aşteaptă un fel de normalitate. Acest 25 la sută s-ar putea duce spre 45-50 la sută, dar momentan stăm aşa", a declarat Novak la B1TV.

Ministrul a mai spus că România stă foarte prost la capitolul sport. "Noi stăm foarte prost cu sportul, doar 5 la sută face sport acum. Avem strategie ca până în 2032 să revenim în topul mondial, populaţia să facă sport 30 la sută, copiii să meargă la sport în fiecare zi. Vom stimula cluburile sportive ca 30 la sută din tineri să facă sport. Cred mult în strategia asta", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.