Numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici, are ambiţii mari pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, el dorind să câştige medalia de aur pe care încă nu a obţinut-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aştept cu nerăbdare această provocare. Sper să fiu sănătos. Se va juca pe zgura la Roland Garros, iar aceste terenuri le cunosc bine (unde a castigat in 2016 si 2021). Aşa că sper că cel mai bun rezultat olimpic pentru mine se va întâmpla acolo", a spus el.

Cea mai bună performanţă la Jocurile de până acum datează din 2008, când a câştigat bronzul la simplu, învingându-l pe americanul James Blake în finala mică (a pierdut în faţa lui Rafael Nadal în semifinalele).

În 2012, la Londra, după ce a fost învins de Andy Murray în semifinale, a pierdut pe locul trei împotriva argentinianului Juan Martin Del Potro, care l-a eliminat apoi în primul tur la Rio în 2016. La Tokyo, în 2021, sârbul nu a obţinut medalia de bronz împotriva spaniolul Pablo Carreno-Busta, după ce a fost învins de germanul Alexander Zverev în semifinale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.